"GIS dan Srbije 2017" u Novom Sadu

13. November 2017
'GIS dan Srbije 2017' u Novom Sadu

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a organizuje 15. novembra u 10 sati Međunarodni “GIS dan Srbije 2017“ u Amfiteatru rektorata Univerziteta Novi Sad (Ul. Zorana Đinđića 1).

GIS dan /Geografski informacioni sistem/ je globalni događaj koji je prvi put održan 1999. godine, radi jačanja svesti javnosti o značajnom doprinosu geoinformacionih tehnologija u našim životima.

U Srbiji se GIS dan obeležava od 2013. godine i prilika je za povezivanje univerziteta, škola, kompanija, neprofitnih organizacija i GIS stručnjaka, a za cilj ima predstavljanje uspešnih primera integracije ovih tehnologija u različitim sferama ljudske delatnosti. Prošle godine je uspešno obeležen na Geografskom fakultetu na Univerzitetu u Beogradu uz učešće velikog broja studenata, profesora, GIS eksperata i predstavnika iz sektora privrede. Geoinformacioni sistemi su danas sve više prisutni u svakodnevnom životu ljudi kao i u velikom broju delatnosti. 

Teme ovogodišnjeg GIS dana o kojima će stručnjaci održati edukativna predavanja i interaktivne radionice su: poljoprivreda i GIS, pametni gradovi i GIS, GIS u obrazovanju.

Učenici i studenti će imati priliku da predstave svoje radove i da osvoje vredne nagrade. Najbolji radovi će biti objavljeni u naučnom časopisu: Zbornik radova, DGTH.

Učesnici "GIS dana Srbija 2017" će moći da se upoznaju sa aktivnostima kompanija, visokoškolskih i istraživačkih institucija u Srbiji vezanih za GIS putem predavanja, radionica i praktičnih demonstracija.

Studenti će i ove godine imati priliku da preko postera prikažu rezultate svojih istraživanja, osvoje nagrade i da ostvare kontakte sa potencijalnim poslodavcima. Srednjoškolci će takođe moći da se upoznaju sa mogućnostima stručnog usavršavanja u oblasti GIS-a, geoinformatike i geomatike u Srbiji.

Comments (0)

Connected news

Education
Novi MBA program od oktobra dostupan zaposlenima u turizmu
27. June 2017
Obrazovanje u turizmu veoma je značajno kako bi se što bolje iskoristili turistički...
Education
Konferencija
05. June 2017
Treća međunarodna naučna konferencija iz oblasti turizma i hotelijerstva "SITCON...
Education
Učenici UTŠ iz Vrnjačke Banje sveukupni pobednici Turističke tržnice u Sarajevu
30. May 2017
Ugostiteljsko-turistička škola sa domom učenika Vrnjačka Banja tradicionalno...
Education
A HOTELI na Sajmu praksi i zapošljavanja KORAK 2017
03. April 2017
U petak, 24. marta 2017. godine, na Univerzitetu Singidunum održan je drugi po redu Sajam...