Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu

23. April 2024
Foto: Naslovna strana projekta
Foto: Naslovna strana projekta

U ponedeljak, 22.04.2024. na Fakultetu za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, Univerziteta u Kragujevcu predstavljen je vodič „Putovanje kroz TourismTech: Nove tehnologije u hotelijerstvu i turizmu.”

Autori vodiča su profesori sa Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, a nastao je u okviru projekta „Preduzmi ideju”, koji Inicijativa „Digitalna Srbija" sprovodi u saradnji sa Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID).

Vodič je koncipiran kao esencijalni resurs za sve one koji teže da implementiraju najnovije tehnološke trendove u sektor hotelijerstva i turizma. Od odmorišnog turizma do restoranstva, vodič je putovanje kroz uvide i praktične savete za primenu tehnologija koje mogu znatno poboljšati efikasnost i kvalitet usluga.

- Vodič je logičan rezultat posvećenosti kako Fakulteta za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji, tako i Univerziteta u Kragujevcu razvoju startap kulture među studentskom populacijom na čemu se kontinuirano radi poslednje dve godine - ukazuje prof. dr Vladimir Senić, prorektor za inovacije i razvoj na Univerzitetu u Kragujevcu, i dodaje „upravo je ta posvećenost dovela do toga da je Univerzitetu u Kragujevcu dodeljena finansijska podrška od strane Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija za pokretanje tri inovaciona inkubatora - i to u Kraljevu, Čačku i Kragujevcu - čime je Univerzitet postao prepoznatljiv član inovacionog ekosistema u Republici Srbiji.“

Nebojša Bjelotomić, direktor Inicijative „Digitalna Srbija", dodao je: „Turizam i tehnologija su dve oblasti koje konstantno rastu, i kada se inteligentno kombinuju, mogu stvoriti izuzetne prilike za razvoj. „Putovanje kroz TourismTech" predstavlja još jedan korak ka našoj misiji da podržimo inovacije i digitalnu transformaciju u Srbiji."

Vodič je dostupan za besplatno preuzimanje na edukativnoj platformi „Nauči", te ga svi koji žele da novim tehnologijama unaprede svoje karijere i poslovanje u turimu mogu koristiti da prošire svoja znanja.

Izvor: Fakultet za hotelijerstvo i turizam u Vrnjačkoj Banji

Comments (0)

Connected news

Tourism
Kruzeri počeli da dolaze do Golubačke tvrđave
08. May 2024
Tvrđava Golubački grad je prvi međunarodni rečni kruzer ove godine ugostila 17. marta. Do...
Tourism
Avio-kompanija u kojoj patike postaju deo uniforme
26. April 2024
Počev od 6. maja, holandski avio-prevoznik KLM Royal Dutch Airlines dozvoljava svojim...
Tourism
Zlatibor dobija rekreaciono jezero
26. April 2024
Opština Čajetina raspisala je tender za izradu generalnog projekta, idejnog...
Tourism
Egejska regija Turske: Raj za sladokusce i ljubitelje vina
19. April 2024
Kada kažemo maslinovo ulje, morski plodovi i vina raskošnog ukusa, najčešće...